Kirkkoon liittyminen

Kirkkoon liittyminen tarkoittaa liittymistä kotialueesi seurakuntaan ja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsenyyttäLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Kirkon jäsenyys edellyttää aina kastetta. Mikäli kastetta ei voida todentaa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon järjestelmistä, tulee kirkkoon liittyjän antaa vakuutus kristillisestä kasteesta.

Alaikäisen kirkkoon liittyminen

Alaikäisen kirkkoon liittymisestäLinkki avautuu uudessa välilehdessä päättävät (alle 12-vuotiaan kohdalla) tai antavat suostumuksensa (12 vuotta täyttäneen kohdalla) hänen huoltajansa. Alaikäisen kirkkoon liittymistä ei voida tehdä verkkopalvelun kautta, vaan se edellyttää aina kirkkoon liittymislomakkeen käyttämistä.

Kirkkoon liittyminen ja rippikoulu

Kirkkoon voi liittyä ilman muita toimenpiteitä täysi-ikäinen aiemmin kastettu henkilö, mikäli hän on suorittanut Suomen evankelis-luterilaisen kirkon rippikoulunLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Muilta täysi-ikäisiltä henkilöiltä, vaikka he olisivatkin kastettuja, edellytetään rippikoulun suorittamista. Mikäli rippikoulu on suoritettu, mutta merkintää siitä ei syystä tai toisesta ole kirkon järjestelmissä, voit käyttää lomaketta "vakuutus rippikoulun käymisestä". 

Kirkkoon littyminen verkkopalvelussa tai lomakkeella

Kirkkoon voi liittyä verkkopalvelussaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, jonne kirjaudutaan pankkitunnuksilla. Vaihtoehtoisesti voi täyttää verkossa yhteydenottolomakkeenLinkki avautuu uudessa välilehdessä, joka siirtyy seurakuntaan käsiteltäväksi. On myös mahdollista täyttää tulostettava lomake ja toimittaa se joko postitse tai henkilökohtaisesti kirkkoherranvirastoon tai aluekeskusrekisteriin.

Yhteystiedot rekisteröintiasioissa

  1. Sähköpostitse osoitteeseen rekisterointi.akrlapua@evl.fi
  2. Puhelimitse numeroon 041 730 2589
  3. Käynti aluekeskusrekisterin palvelupisteessä Jyväskylässä, Seinäjoella tai Vaasassa. Tällä hetkellä asiointi vain ajanvarauksella.
  4. Kirjeitse lomakkeella psoitteeseen Lapuan hiippakunnan aluekeskusrekisteri, PL 40, 40101 Jyväskylä
  5. Käynti Lapuan hiippakunnan aluekeskusrekisteriin kuuluvan seurakunnan palvelutoimistossa, jolloin tilauslomake täytetään siellä ja tilaus toimitetaan aluekeskusrekisteriin seurakunnan toimesta. Tämä palvelu on mahdollinen vain osassa seurakuntia, tarkista tarjoaako kotiseurakuntasi tätä palvelua.

Huom! Suosittelemme ensisijaisesti liitykirkkoon.fi -palvelunLinkki avautuu uudessa välilehdessä käyttöä.