Sukututkimus

Sukututkimuksia varten laadittavia selvityksiä tehdään aluekeskusrekisterissä henkilöresurssien sallimissa rajoissa. Sukututkimusta tekevän kannattaakin selvittää ennen tilausta, onko etsitty aineisto muutoinkin saatavilla, esimerkiksi sukututkimusseurojen kautta.

Sukututkimustilauksen tekeminen

Tilaukset tehdään sähköpostitse (tilauslomakkeen tulee olla liitteenä) osoitteeseen luovutus.akrlapua@evl.fi tai postitse osoitteella Lapuan hiippakunnan aluekeskusrekisteri, PL 40, 40101 Jyväskylä. Sukututkimusten käsittelyaika on tällä hetkellä n. 8 viikkoa. Sukututkimuksiin liittyvät tiedustelut ja ohjeistus numerosta 041 730 2591.

sukututkimustilaus.pdf

bestallning av uppgifter for slaktforskning.pdf 

Huomaathan, että lomake on tallennettava ensin omalle koneelle, jotta siihen voi kirjoittaa ja tallentaa tietoja. Sen jälkeen lomakkeen voi lähettää edelleen sähköpostin liitetiedostona tai kirjeellä. Jos lähetät lomakkeen sähköpostilla, älä kirjaa siihen tietosuojasyistä henkilötunnusta.

Tilauslomakkeen lisäksi tulee toimittaa selvitys sukututkimusrekisteristä, kun tietoja pyydetään elossa olevista henkilöistä.

Selvitys sukututkimusrekisteristä -lomake

Kirkonkirjamateriaali seurakunnissa ja maakunta-arkistoissa

Lapuan hiippakunnan aluekeskusrekisterin jäsenseurakuntien manuaalinen kirkonkirjamateriaali on edelleen jäsenseurakunnissa tai jäsenseurakuntien järjestämänä maakunta-arkistoissa. Suurimmassa osassa seurakuntia ei ole tilajärjestelyiden vuoksi mahdollista päästä tutkimaan kirkonkirjamateriaalia.

Mikäli rajoituksista vapaa kirkonkirjamateriaali on tutkittavassa kunnossa ja siihen on olemassa seurakunnan järjestämä tila, tulee sukututkijan halutessaan tutustua alkuperäismateriaaliin ottaa yhteyttä sekä aluekeskusrekisterin johtajaan että kyseisen seurakunnan kirkkoherraan.

Lue lisää sukututkimuksestaLinkki avautuu uudessa välilehdessä